"SKOLYOZ KORSESİ" SKOLYOZ: Genellikle ergenlik çağlarında kız çocuklarında daha sık ortaya çıkan, sırt ve/veya bel bölgelerinde omurganın yana doğru eğriliğidir. Omurgadaki eğrilik 10-20 dereceden fazla olduğunda göğüs kafesinde, kalçada ve omuz seviyelerinde şekil bozukluğu olur. Sebebi belli olmayan skolyoz çocuklukta başlayabilir; ama genellikle ergenliğe kadar fark edilmez. Eğriliğin kendisi ve uygulanan tedavi yöntemleri ergenlerde duygusal problemlere veya kendine güvenin azalmasına neden olabilir.
"TLSO KORSE"
T = Thorakal (göğüs bölgesi)
L = Lumbal (bel bölgesi)
S = Sakral (Kalça bölgesi)
O = ortez anlamına gelir.
Vücudu tamamen saran omurga hareketlerini kısıtlayan ortezlerdir. Lumbal vertabra travmalarında ve post-op dönemde gövdenin fleksiyon, ekstansiyon, lateral eğilimi, tam kontrolünü ve immobilizasyonunu sağlar Korsenin iç kısmı isteğe bağlı olarak plastozot materyal ile kaplanır.
"İSVEÇ KİLİTLİ UZUN YÜRÜME CİHAZI" Herhangi bir sebeple işlevini yerine getirmeyen yada şekil bozukluğu olan bacağı, anatomik pozisyonda tutmak, düzeltmek yada yükten arındırmak için kullanılan diz üstünden başlayıp ayağıda içine alan ortezdir.
Parapleji, cerabral palsy, konjenital anomiler, siyatik yaralanmalar ve polio sekeli hastalarda alt ekstremitelerin desteklenmesi amacı ile yapılan yürümeye yardımcı ortezdir. Hekimin isteği doğrultusunda iskium desteği, bel veya pelvik kemer ilavesi yapılır.Kalça, diz ve ayak bileğinde eklem oluşturduktan sonra üzengi ile ortopedik bota, PAFO’ya veya patiğe monte edilir.çelik veya duralüminyum malzemeden yapılır. İçine keçe veya plastozot döşenir, zik deri ile kaplanır. Kilitleme sisteminin kolay ve estetik olmasından dolayı çok tercih edilen bir sistemdir.